Kurser

Aktuellt kursprogram

I vår kalender kan du se aktuellt kursprogram. Värt att känna till är att du vid de flesta av våra kurstillfällen kan välja att vara med under 12, 6 eller 3 dagar samt att det går utmärkt att göra djuprening som en del av alla våra 12-dagarskurser. Programmet uppdateras löpande.

Special-program

“Jag älskar mig retreat” med Pippi Karlsson

28 november – 3 december 2021

En kickstart med fokus på dig, din träning, mat och vila. Under din vistelse tar du del av inspirerande och fartfyllda energier från din personliga tränare Annsofie Pippi Karlsson som hjälper just dig att hitta ledtråden till vad din kropp behöver för att må så där bra som bara du kan.

Jul- och nyårskurs

21 december 2021 – 1 januari 2022

Avsluta det här året och sätt tonen för det nya med en 12-, 6- eller 3-dagars kurs i stillsam skärgårdsmiljö. Vi äter, umgås vid brasan och lär oss om levande föda i teori och praktik. Mellan den 25-30 december kommer även den certifierade stresscoachen, yogaläraren och örtterapeuten Lena Thurner vara här och hålla i yoga och andra välgörande övningar.

Vårt ordinarie kursutbud

12-dagars grundkurs + detox-program

Löpande under året

Genom denna 12-dagars grundkurs och detox-program får du lära dig samtliga grunder och fördjupa dig inom filosofin bakom Levande Föda samt prova denna livsstil genom “Learning by Doing”. Under dessa veckor får din kropp en rejäl utrensning av gifter, självläker, byggs upp och du fylls på av energi och livsglädje. Du kan också under din vistelse välja att köpa till massage, tarmsköljning och läkande samtal.

Grundpris: 14 990 SEK inkl. moms + enkelrumstillägg 120 kr/dag inkl. moms.

6-dagars grundkurs + detox-program

Löpande under året

Genom denna 6-dagars grundkurs och  detox-program får du en rening av kroppen och får även lära dig de mest väsentliga grunderna och upptäcka filosofin bakom Levande Föda samt prova denna livsstil genom “Learning by Doing”. Under den här veckan hinner du göra en god utrensning av gifter och börja självläka samt fylla på med energi och livsglädje. Du kan också välja att köpa till massage, tarmsköljning och läkande samtal.

Grundpris: 7 990 SEK inkl. moms + enkelrumstillägg 120 kr/dag inkl. moms.

3-dagars intro- och inspirations-kurs

Löpande under året

Denna intro-kurs omfattar 3 dagar med 2 övernattningar i enkelrum eller dubbelrum med egen dusch och toalett. Helpension ingår. Intro- och inspirations-kursen kan påbörjas när som helst under en 12/6-dagarskurs och syftar till att ge en första inblick i och upplevelse av livsstilen Levande Föda. Om du vill ge dig själv och din kropp något lite extra så kan du i förväg också välja att köpa till massage, tarmsköljning och läkande samtal.

Grundpris: 3 990 SEK inkl. moms + enkelrumstillägg 120 kr/dag inkl. moms.

12-dagars djuprening

Löpande under året

För dig som vill gå riktigt djupt i din läkning kan du välja att genomgå vårt 12-dagars djuprenings-program där du förutom att få lära dig samtliga grunder och fördjupa dig inom filosofin bakom Levande Föda även får göra galla och leverrening. Under loppet av dessa veckor får din kropp en rejäl utrensning av gifter, självläker och byggs upp och du fylls på med energi och livsglädje. Om du vill passa på att ge dig själv och din kropp ytterligare omsorg kan du dessutom välja att köpa till massage, tarmsköljning och läkande samtal.

Grundpris: 15 990 SEK inkl. moms + enkelrumstillägg 120 kr/dag inkl. moms.

Boende

Herrgården rymmer 11 komfortabla enkel- och dubbelrum, vissa med havsutsikt och pittoreska kakelugnar. Samtliga rum har sängar med hotellstandard, samt dusch och toalett.

Herrgården rymmer 11 komfortabla enkel- och dubbelrum, vissa med havsutsikt och pittoreska kakelugnar. Samtliga rum har sängar med hotellstandard, samt dusch och toalett. Det finns även en rymlig salong, matsal, stor hall med öppen spis, lektionssal/tv-rum, 2 kök (utan spisar), övre hall med bibliotek och kontor.

Detta ingår i våra kurser

I alla våra kurser ingår följande:

 • Kost & logi i enkelrum eller dubbelrum med egen dusch och toalett
 • Smakrika måltider: frukost, lunch och middag
 • Stärkande vitaminrik Rejuvelac dryck (2 liter per dag)
 • Immunförsvarshöjande Vetegräsjuice (2 gånger per dag)
 • Mungbönsvälling (tillför extra B-17)
 • Kunskapsberikande praktiska och teoretiska lektioner
 • Kursmaterial
 • Festkväll med glass, tårta och rosa champagne (i slutet av 12-dagarskurserna)
 • Valfria aktiviteter tillsammans (utflykter i skärgården, meditationspromenader, musikterapi, vägledda meditationer, avslappningsövningar, livsutvecklande samtal, musik/sång, vedeldade bastubad 3 ggr i veckan, samt föreläsningar och aktiviteter i samband med aktuella tema veckor)
 • För er som är intresserade av daglig tarmrensing med vetegräsimplantat har vi bollsprutor, lavemangspåsar samt Ledins clysmatic behållare utplacerade i era egna badrum
 • Giftfri naturtvål på rummet
 • Sänglinnen och handdukar

I alla kurser ingår även guidade meditationer och gångmeditation, musikterapi, privata konsultationer och kvällsseminarier. Det finns också kvällstid tillgång till upplivande bastubad.

Vår terapeut guidar dig beroende på ditt hälsotillstånd. Förbered dig 1-2 veckor före din vistelse genom att undvika kött, alkohol, mjölkprodukter och kaffe.

Ta med komfortabla kläder, tofflor och inomhusskor.

För personer som återhämtar sig från svårare åkommor är det möjligt att få stöd för att finansiera sin vistelse hos oss genom organisationer såsom Curo och Cancerhjälpen (Se mer information).

Behandlingar

Om du vill ge dig själv och din kropp något lite extra medan du är här så kan du också välja att köpa till någon av våra behandlingar.

Massage

Få en välgörande massage av vår duktiga och erfarna massör Maria. Med olika metoder hjälper hon dig att släppa på spänningar, vilket ökar blodcirkulationen och därigenom möjliggör ytterligare utrensning av gifter.

Tarmsköljning

Avsluta det här året och sätt tonen för det nya med en 12-, 6- eller 3-dagars kurs i stillsam skärgårdsmiljö. Vi äter, umgås vid brasan och lär oss om levande föda i teori och praktik. Det bjuds på näringsrik mat med festbufféer över helgdagarna. Upplägget bygger på en vanlig grundkurs med festkänsla som gör både kropp och själ gott. 

Läkande samtal

En 12-, 6- eller 3-dagars grundkurs i Levande Föda där den certifierade stresscoachen, yogaläraren och örtterapeuten Lena Thurner också erbjuder dagliga övningar för lymfsystemet, läkande och återhämtande yoga, compassion övningar, andningsövningar samt guidade meditationer. Dessutom ingår ett föredrag om läkande örter.

Hör av dig till oss för pris och tillgänglighet.

Din vistelse hos oss

Mat, lektioner och aktiviteter

Under din vistelse på Levande Föda Skeppsgården äter du tre stycken Levande Föda-måltider per dag och dricker ekologiskt odlad vetegräsjuice två gånger om dagen. Detta ger näring åt din kropp och startar avgiftningsprocessen.

Du deltar också i en mängd olika lektioner och aktiviteter som har med Levande Föda att göra. Du lär dig bl.a att grodda, göra vetegräsjuice och tillreda Levande Föda-måltider (allt från frukostmat till middagsmat).

Beroende på årstid kan du även paddla kanot på havet, gå eller springa i skogen eller slappna av genom att läsa, titta på film, bada bastu och spela sällskapsspel. Om du behöver avsätta några timmar i ensamhet för att bara koppla av kan du självklart göra det.

I början på din vistelse hos oss kan du känna dig lite utmattad på grund av att gifter frigörs från din kropp. Men efter ett tag kommer du känna en otrolig skillnad. Ditt immunförsvar kommer att stärkas, din hud kommer att skina och du kommer att uppleva en kick av energi och en känsla full av vitalitet.

Få en naturlig utrensning av gifter

Vår kropp är utrustad med en naturlig reningsfunktion som skyddar oss mot gifter i våran kost och omgivning. Om vi äter för mycket bearbetade livsmedel, socker, koffein och utsätter oss för stress och får för lite motion förhindras denna reningsfunktion till den punkt där kroppen inte längre kan skydda sig mot dessa skadliga och giftiga ämnen. Dessa gifter lagras då i lever, njurar, fettceller, tarmar, blod och hud vilket kan orsaka kroniska och svåra sjukdomar. Genom att byta till Levande Föda-kost ger du din kropp de bästa förutsättningarna för avgiftning och självläkning.

Är din kropp överbelastad av gifter?​

Din kropp kan vara överbelastad av gifter om du upplever något av följande symtom:

 • Trötthet
 • Glömska och svårigheter att fokusera
 • Allergier och infektioner
 • Oro och depression
 • Problem med viktökning och viktminskning
 • Muskel- och ledvärk
 • Hudutslag och -utbrott
 • Återkommande jäst- och svampinfektioner
 • Förstoppning, diarré, uppkörd buk och matsmältningsbesvär

Få finansiellt stöd

Om du har svårare besvär och behöver finansiellt stöd för att kunna delta på någon av våra kurser kan du bland annat kontakta följande organisationer:

Curo
Riksföreningen för Cancersjuka
Sjöängsvägen 2
192 72 Sollentuna
Tel: 08 – 626 96 62
www.curo.nu

Cancerhjälpen
Sandhamnsgatan 62
115 60 Stockholm
Tel: 08 – 612 42 42
www.cancerhjalpen.se

Sveriges Cancersjukas Riksförbund (SCR)
Barksväg 14 nb
Box 7107
170 07 Solna
Tel: 08-31 82 05
www.cancersjukasriks.se

Boka in dig på en kurs

Bokning görs via telefon på 0493-414 25 eller via e-post till mail@livingfood.nu.

Vänligen uppge kontaktuppgifter samt särskild information som kan vara viktig för att vi ska kunna erbjuda dig den bästa upplevelsen utifrån just din situation. Naturligtvis är du även varmt välkommen att kontakta oss med eventuella frågor och funderingar.

Betalning av kursavgift​​

Kursavgiften betalas in till Bankgiro: 840-6589 (Levande Föda Skeppsgården).