Kurser

Aktuellt kursprogram

I vår kalender kan du se aktuellt kursprogram. Värt att känna till är att du vid de flesta av våra kurstillfällen kan välja att vara med under 12, 6 eller 3 dagar samt att det går utmärkt att göra djuprening som en del av alla våra 12-dagarskurser. Programmet uppdateras löpande.

Specialkurser

12-dagars djupreningsprogram & Lymfyoga med Catrin

11 mars – 22 mars 2024

Lymfhälsa är en kurs med Catrin där du får möjlighet att rena dig och jobba med din hälsa på djupet i kombination med kurs i Levande föda och detox.

Under denna kurs ingår två yoga pass per dag – yoga/lymfdränage/do-in-övningar varje morgon och ett längre, lugnt, djupare och läkande yoga pass varje eftermiddag.

I Lymfyogan ingår en morgonritual som effektivt stimulerar huden och utrensning av restprodukter från lymfan genom att vi gör bl.a. egen lymfdränage, andningsteknik, do-in övningar, meditation, lymfpromenader och yoga.

Du får även med dig kunskap kring fungerande lymfsystem. Lymfhälsa innebär bland annat ökad hormonbalans och förbättrat immunförsvar samt hur vi kan bygga upp vår självmedkänsla.

Varmt välkommen till en djupt läkande kurs! Läs mer om Catrin på Catrins Yoga och Läkning.

Vi erbjuder yoga helt kostnadsfritt för alla våra kursdeltagare denna kurs, deltagande är helt frivilligt.

Detox för kropp och själ med Dr. Katarina Mannheimer Ahlström

22 april –  3 maj 2024

För tredje året i rad hålls den populära kursen “Detox för kropp och själ” på Skeppsgården med Anita Svensson och Dr. Katarina Mannheimer Ahlström som är Hypnosterapeut och Resanterapeut (mannheimerahlstrom.com). Kursen är en djupt renande detox för både kropp och själ, där du vårstädar kroppen med hjälp av levande föda, kroppsbehandlingar, yoga och meditation. Du rensar även psyket ända in på själens nivå med hjälp av hypnosmeditationer, ceremonier, lektioner och vackra naturupplevelser. Du får även hjälp att fokusera dina drömmar framåt och får med dig verktyg så att du kan skapa ditt bästa liv.

 

De första 6 dagarna (22-27) är en detoxkurs i Levande Föda, sista 6 dagarna (28-3) är Katarina på plats och håller sin specialkurs. Det går alltså att boka antingen 12 dagar för att vara med hela kursen, eller 6 dagar i början eller slutet av kursen (OBS Katarina är bara med sista 6 dagarna)

Vårt ordinarie kursutbud

12-dagars grundkurs + detox-program

Löpande under året

Genom denna 12-dagars grundkurs och detox-program får du lära dig samtliga grunder och fördjupa dig inom filosofin bakom Levande Föda samt prova denna livsstil genom “Learning by Doing”. Under dessa veckor får din kropp en rejäl utrensning av gifter, självläker, byggs upp och du fylls på av energi och livsglädje. Du kan också under din vistelse välja att köpa till massage, colon hydroterapi och läkande samtal.

Grundpris: 16 450 SEK inkl. moms + enkelrumstillägg 175 kr/dag inkl. moms.

6-dagars grundkurs + detox-program

Löpande under året

Genom denna 6-dagars grundkurs och  detox-program får du en rening av kroppen och får även lära dig de mest väsentliga grunderna och upptäcka filosofin bakom Levande Föda samt prova denna livsstil genom “Learning by Doing”. Under den här veckan hinner du göra en god utrensning av gifter och börja självläka samt fylla på med energi och livsglädje. Du kan också välja att köpa till massage, colon hydroterapi och läkande samtal.

Grundpris: 8 770 SEK inkl. moms + enkelrumstillägg 175 kr/dag inkl. moms.

3-dagars intro- och inspirations-kurs

Löpande under året

Denna intro-kurs omfattar 3 dagar med 2 övernattningar i enkelrum eller dubbelrum med egen dusch och toalett. Helpension ingår. Intro- och inspirations-kursen kan påbörjas när som helst under en 12/6-dagarskurs och syftar till att ge en första inblick i och upplevelse av livsstilen Levande Föda. Om du vill ge dig själv och din kropp något lite extra så kan du i förväg också välja att köpa till massage, colon hydroterapi och läkande samtal.

Grundpris: 4 499 SEK inkl. moms + enkelrumstillägg 175 kr/dag inkl. moms.

12-dagars djuprening

Löpande under året

För dig som vill gå riktigt djupt i din läkning kan du välja att genomgå vårt 12-dagars djuprenings-program där du förutom att få lära dig samtliga grunder och fördjupa dig inom filosofin bakom Levande Föda även får göra galla och leverrening. Under loppet av dessa veckor får din kropp en rejäl utrensning av gifter, självläker och byggs upp och du fylls på med energi och livsglädje. Om du vill passa på att ge dig själv och din kropp ytterligare omsorg kan du dessutom välja att köpa till massage, colon hydroterapi och läkande samtal.

Grundpris: 17 500 SEK inkl. moms + enkelrumstillägg 175 kr/dag inkl. moms.

Boende

Herrgården rymmer 11 komfortabla enkel- och dubbelrum, vissa med havsutsikt och pittoreska kakelugnar. Samtliga rum har sängar med hotellstandard, samt dusch och toalett.

Herrgården rymmer 11 komfortabla enkel- och dubbelrum, vissa med havsutsikt och pittoreska kakelugnar. Samtliga rum har sängar med hotellstandard, samt dusch och toalett. Det finns även en rymlig salong, matsal, stor hall med öppen spis, lektionssal/tv-rum, 2 kök (utan spisar), övre hall med bibliotek och kontor.

Detta ingår i våra kurser

I våra kurser ingår följande:

 • Kost & logi i enkelrum eller dubbelrum med egen dusch och toalett
 • Smakrika måltider: frukost, lunch och middag
 • Stärkande vitaminrik Rejuvelac dryck, 2 liter per dag
 • Immunförsvarshöjande Vetegräsjuice, 2 gånger per dag (6- & 12-dagars kurs)
 • Mungbönsvälling (tillför extra B-17)
 • Kunskapsberikande praktiska och teoretiska lektioner
 • Kursmaterial (3-dagars får ett informationshäfte)
 • Gratis recepthäfte för 12-dagars (går att köpa till för övriga kurser)
 • Festkväll med glass, tårta och rosa champagne (i slutet av 12-dagarskurserna)
 • Valfria aktiviteter tillsammans (utflykter i skärgården, meditationspromenader, musikterapi, vägledda meditationer, avslappningsövningar, livsutvecklande samtal, musik/sång, vedeldade bastubad 3 ggr i veckan, samt föreläsningar och aktiviteter i samband med aktuella tema veckor)
 • För er som är intresserade av daglig colon cleanse med vetegräsimplantat har vi bollsprutor, lavemangspåsar samt Ledins clysmatic behållare utplacerade i era egna badrum
 • Giftfri naturtvål på rummet
 • Sänglinnen och handdukar

I alla kurser ingår även guidade meditationer och gångmeditation, musikterapi, privata konsultationer och kvällsseminarier. Det finns också kvällstid tillgång till upplivande bastubad (3 dgr/v).

Kursledaren guidar dig beroende på ditt hälsotillstånd. Förbered dig 1-2 veckor före din vistelse genom att undvika kött, alkohol, mjölkprodukter och kaffe.

Ta med komfortabla kläder, tofflor och inomhusskor.

För personer som återhämtar sig från svårare åkommor är det möjligt att få stöd för att finansiera sin vistelse hos oss genom organisationer såsom Cancerhjälpen och SCR (Se mer information).

Behandlingar

Om du vill ge dig själv och din kropp något lite extra medan du är här så kan du också välja att köpa till någon av våra behandlingar.

Massage

Få en välgörande massage av vår duktiga och erfarna massör Maria. Med olika metoder hjälper hon dig att släppa på spänningar, vilket ökar blodcirkulationen och därigenom möjliggör ytterligare utrensning av gifter.

Tarmsköljning

Avsluta det här året och sätt tonen för det nya med en 12-, 6- eller 3-dagars kurs i stillsam skärgårdsmiljö. Vi äter, umgås vid brasan och lär oss om levande föda i teori och praktik. Det bjuds på näringsrik mat med festbufféer över helgdagarna. Upplägget bygger på en vanlig grundkurs med festkänsla som gör både kropp och själ gott. 

Läkande samtal

En 12-, 6- eller 3-dagars grundkurs i Levande Föda där den certifierade stresscoachen, yogaläraren och örtterapeuten Lena Thurner också erbjuder dagliga övningar för lymfsystemet, läkande och återhämtande yoga, compassion övningar, andningsövningar samt guidade meditationer. Dessutom ingår ett föredrag om läkande örter.

Hör av dig till oss för pris och tillgänglighet.

Din vistelse hos oss

Mat, lektioner och aktiviteter

Under din vistelse på Levande Föda Skeppsgården äter du tre stycken Levande Föda-måltider per dag och dricker ekologiskt odlad vetegräsjuice två gånger om dagen. Detta ger näring åt din kropp och startar avgiftningsprocessen.

Du deltar också i en mängd olika lektioner och aktiviteter som har med Levande Föda att göra. Du lär dig bl.a att grodda, göra vetegräsjuice och tillreda Levande Föda-måltider (allt från frukostmat till middagsmat).

Beroende på årstid kan du även gå eller springa i skogen eller slappna av genom att läsa, titta på film, bada bastu och spela sällskapsspel. Om du behöver avsätta några timmar i ensamhet för att bara koppla av kan du självklart göra det.

I början på din vistelse hos oss kan du känna dig lite utmattad på grund av att gifter frigörs från din kropp. Men efter ett tag kommer du känna en otrolig skillnad. Ditt immunförsvar kommer att stärkas, din hud kommer att skina och du kommer att uppleva en kick av energi och en känsla full av vitalitet.

Få en naturlig utrensning av gifter

Vår kropp är utrustad med en naturlig reningsfunktion som skyddar oss mot gifter i våran kost och omgivning. Om vi äter för mycket bearbetade livsmedel, socker, koffein och utsätter oss för stress och får för lite motion förhindras denna reningsfunktion till den punkt där kroppen inte längre kan skydda sig mot dessa skadliga och giftiga ämnen. Dessa gifter lagras då i lever, njurar, fettceller, tarmar, blod och hud vilket kan orsaka kroniska och svåra sjukdomar. Genom att byta till Levande Föda-kost ger du din kropp de bästa förutsättningarna för avgiftning och självläkning.

Är din kropp överbelastad av gifter?​

Din kropp kan vara överbelastad av gifter om du upplever något av följande symtom:

 • Trötthet
 • Glömska och svårigheter att fokusera
 • Allergier och infektioner
 • Oro och depression
 • Problem med viktökning och viktminskning
 • Muskel- och ledvärk
 • Hudutslag och -utbrott
 • Återkommande jäst- och svampinfektioner
 • Förstoppning, diarré, uppkörd buk och matsmältningsbesvär

Få finansiellt stöd

Om du har svårare besvär och behöver finansiellt stöd för att kunna delta på någon av våra kurser kan du bland annat kontakta följande organisationer:

Cancerhjälpen
Sandhamnsgatan 62
115 60 Stockholm
Tel: 08 – 612 42 42
www.cancerhjalpen.se

Sveriges Cancersjukas Riksförbund (SCR)
Barksväg 14 nb
Box 7107
170 07 Solna
Tel: 08-31 82 05
www.cancersjukasriks.se

Boka in dig på en kurs

Bokning görs via e-post till mail@livingfood.nu.

Vänligen uppge kontaktuppgifter samt särskild information som kan vara viktig för att vi ska kunna erbjuda dig den bästa upplevelsen utifrån just din situation. Naturligtvis är du även varmt välkommen att kontakta oss med eventuella frågor och funderingar.

Betalning av kursavgift​​

Kursavgiften betalas in till Bankgiro: 840-6589 (Levande Föda Skeppsgården).