Om oss

Den längsta och mest gedigna erfarenheten av Levande Föda

På Levande Föda Skeppsgården har vi den allra längsta och mest gedigna erfarenheten och kunskapen om Levande Föda i Europa. Här driver Anita Svensson, ägare och utbildningschef i Sverige och Europa, tillsammans med sitt dedikerade team verksamheten sedan över 30 år tillbaka.

Anita är direktutbildad av Ann Wigmore och är hennes auktoriserade efterträdare. Anita startade Levande Föda-rörelsen i Sverige 1982 och har sedan dess medverkat i åtskilliga TV- och radioprogram samt föreläst på många olika platser i Sverige. Under sina mer än 30 år i branschen har Anita utbildat och hjälpt fler än 5000 nöjda kur- och kursdeltagare.

Hur det hela började...

Redan i unga år blev Anita Svensson intresserad av en sund livsstil och år 1980 besökte hon ett seminarium där Dr. Ann Wigmore höll en weekendkurs om Levande Föda. På seminariet föll det mesta på plats och Anita och Ann utvecklade en djup vänskap som varade under 16 år tills Dr. Wigmores bortgång.

Under dessa år hade Anita förmånen att få en gedigen och unik utbildning direkt av Ann Wigmore både i USA och på hennes Natural Health Institute i Puerto Rico, Västindien. Ann Wigmore besökte också Anita här i Sverige vid ett flertal tillfällen. De reste även tillsammans och ledde populära kurser och föreläsningar runt om i världen.

På uppmaning av Ann Wigmore startades 1982 Föreningen Levande Föda i Sverige. Föreningen kom att bli en grundpelare för denna livsstil i Sverige.

Ann Wigmore hjälpte till att starta Levande Föda Skeppsgården

Efter åtta års utbildning och träning kände sig Anita redo, att med Ann Wigmores hjälp starta Levande Föda Skeppsgården. Ett stort evenemang arrangerades och folk från när och fjärran vallfärdade för att få vara med och uppleva denna stora händelse inom hälsorörelsen.

Därefter har under årens lopp tusentals nöjda kur- och kursdeltagare varit på Levande Föda Skeppsgården, som har gjort sig känt för att vara en seriös och kunnig institution.

Auktoriserad utbildare

Anita Svensson är den av Dr. Ann Wigmore auktoriserade utbildningschefen i Europa, den enda med behörighet att utbilda kursledare i Levande Födas principer. För att hålla en hög kvalité på Levande Föda-konceptet måste alla kursledare ha genomgått en tio veckors utbildning på Levande Föda Skeppsgården.

I takt med att Levande Föda blir alltmer populärt dyker det tyvärr upp kursledare som ej har genomgått den av Ann Wigmore obligatoriska certifieringsutbildningen. Anita rekommenderar därför alla, att noga ta reda på om personen ifråga är certifierad.

Hör gärna av dig till oss!

Om du vill veta något mer om oss eller har frågor om vår verksamhet är du alltid varmt välkommen att höra av dig.