Om Levande Föda

Vad är Levande Föda?

Levande Föda är en helvegetarisk och oupphettad kost, som har en positiv och snabbläkande effekt på kroppen. Kosten innehåller inga kött- eller mejeriprodukter utan är i stället baserad på frön, nötter, säd, grönsaker, bär och frukt. 

Genom olika processer såsom groddning, odling och mixning gör vi våra egna näringsrika soppor, patéer, dressingar, sallader, solbröd, smakfulla kakor, tårtor och glass. Vi framställer även drycken Rejuvelac som används både i tillredning av maten och som hälsodryck. Rejuvelac, som är gjord på vete och råg, skapas genom en fermenteringsprocess. Den färdiga produkten innehåller mycket vitaminer, antioxidanter och mjölksyrebakterier.

Vetegräs

Vetegräset som framställs från hjärtbladen av vete (Triticum aestivum) är en av grundpelarna i konceptet Levande Föda. I källaren på kursgården odlar vi vårt eget vetegräs som sedan pressas till en livskraftig dryck full av klorofyll, aminosyror, mineraler, vitaminer och enzymer.

Hippokrates – läkekonstens fader

För tusentals år sedan föreslog läkekonstens fader, Hippokrates, att naturlig mat såsom frukt, grönsaker och säd skulle användas som medicin. Hippokrates menade att inga sjukdomar kan existera då blodbanorna är rena och cellerna får tillräckligt med näring. Den enda orsaken till sjukdomar är att man ignorerar naturens lagar om hälsa, både den fysiska och den psykiska.

En av förklaringarna till många former av ohälsa är att kroppen inte får tillräckligt med näring. När vi kokar maten försvinner de flesta mineraler ut i kokvattnet, enzymer dör vid 43 grader och endast ca 15% av vitaminerna överlever. De livsviktiga enzymerna som har en central roll för ämnesomsättningen, försämras alltså i kokt mat.

Äter man huvudsakligen upphettad mat får man en nedsatt ämnesomsättning och kan inte tillgodogöra sig den näring man äter. Med Levande Föda är det annorlunda. Här erfar du att det inte är födan i ditt liv som ger hälsa utan livet i din föda!

Protein?

Ofta uppstår frågan om man får i sig tillräckligt med protein när man äter Levande Föda. Att det är nödvändigt att äta kött för proteinets skull är en utbredd missuppfattning som bygger på okunnighet…

Till att börja med så är strukturen i köttprotein inte ens lämpad för människors kroppskonstitution. Köttprotein bildar dessutom urinsyra, ökar magsyran och skapar förruttnelse och därmed bakterier, vilket leder till många degenerationssjukdomar. Hög köttkonsumtion kan bl.a. leda till åderförkalkning, hjärtbesvär, viss typ av mag- och tarmcancer och för tidigt åldrande.

Enligt det välrenommerade Max Planck-Institutet i Tyskland, är det ett fullvärdigt protein om ett livsmedel innehåller 9 stycken livsnödvändiga aminosyror. Vårt behov av fullvärdigt protein får vi genom nötter, frön, bönor, drycken Rejuvelac, vetegräs och avokado.

Levande Föda är näringsrikt!

Upptäck kraften i Levande Föda!

När du väljer att besöka oss kan du se fram emot att få ny motivation till att leva ett hälsosamt liv. Vi ger dig kunskap, erfarenhet och stöd för att du på på djupet ska kunna förändra ditt förhållningssätt till kost och därigenom skapa varaktig positiv förändring av din livsstil.